Skoči na vsebino

Članice do prve točke!

  • Članice

V soboto se je članska ekipa v domači dvorani na tekmi 9. kroga državnega prvenstva pomerila s šestouvrščeno ekipo ŽRK TRGO ABC Izola.

Že v začetku tekme sta bili po enkrat uspešni tako domača kot gostujoča vratarka, do prvega vodstva (1:0) pa je domače z zadetkom  popeljala Sara Borišek. Čvrsti obrambi na obeh straneh in razpoloženi vratarki so pripomogle k izredno napeti in izenačeni tekmi, do sredine prvega polčasa pa si nobena od ekip ni uspela priigrati višje prednosti. Kljub izključitvi gostujoče igralke Alme Arnautović v 16. minuti, ko so Krkašice zaostajale za en zadetek (5:6), domačinke niso znale izkoristiti številčne premoči na parketu. Minuto pozneje je so Izolanke z lepim prodorom prišle do 7-metrovke in izključitve domače igralke Tine Bevc. Moči na parketu so bile ponovno začasno izenačene, gostje pa so z zadetkom Nike Simšič iz prostega strela prvič prišle do dveh zadetkov prednosti (5:7). Novomeščanke se zaostanka niso ustrašile in se po dobri obrambi hitro uspele vrniti in v 28. minuti celo izenačiti (8:8). V zaključku prvega polčasa so gostje imele napad za vodstvo, po strelu Nike Dodič pa je domačinke rešila vratnica. Pri reševanju odbite žoge je ta domačim žal ušla v avt, gostje pa so napako hitro kaznovale z zadetkom in na glavni odmor odšle z minimalno prednostjo (9:10).

V drugi polčas so varovanke Petra Mileka vstopile nekoliko nervozno v napadu, vendar so slabšo realizacijo v napadu popravile z dobro obrambo. Izolanke so skozi skoraj celoten 2. polčas nadzorovale svojo prednost dveh ali treh zadetkov, dokler v 56. minuti ni sledil niz dveh odličnih obramb domače vratarke Lee Boličev in dveh odličnih zadetkov Sare Borišek v napadu, ki sta v zadnji minuti Krkašice pripeljala do izenačenega izzida (18:18). V napadu za vodstvo Izolank v 59. minuti je bilo čutiti močno nervozo in željo po zmagi na obeh straneh, na koncu pa je le-ta pripeljala do izključitve domače igralke Alje Vrček in gostujoče igralke Neje Polak zaradi prerivanja. Izključitev Izolank ni zmedla in v igri 5na5 je Martini Vujmilović Belac hitro uspelo zadeti (18:19). Krka je pred zadnjim napadom vzela še minuto odmora, v kateri so se varovanke Petra Mileka dogovorile za uigrano akcijo. Novomeščanke so zadnji napad odigrale s 6 igralkami in brez vratarke, v premoči moči na igrišču pa je do prvega zadetka na tekmi in zadetka za končno izenačenje prišla Anja Činkole Črček (19:19).

Čestitke dekletom za prikazano igro ter srečno v nadaljevanju prvenstva!