Skoči na vsebino

Mladinke na domačem parketu boljše od Mlinark

  • Mladinke
V ponedeljek so v Stopiški dvorani mladinke odigrale tekmo 11. kroga državnega prvenstva proti Mlinotestu iz Ajdovščine. 
Že od prvega sodniškega žvižga je bila tekma izredno napeta in izenačena. Nekoliko bolje so začele gostje, ki so v prvem delu prvega polčasa večkrat prišle do prednosti enega zadetka (6:7). Po izključitvi gostujoče igralke Naje Božeglav v 16. minuti so Krkašice s tremi hitrimi zadetki nadoknadile zaostanek in prišle do prvega vodsta (9:7). Gostujoči trener je hitro ukrepal z minuto odmora, vendar Mlinarkam do konca polčasa ni uspelo priti do preobrata. Na glavni odmor so z minimalno prednostjo odšle Krkašice (12:11).
V drugem polčasu je ponovno sledila izjemna tekma, nobena od ekip pa si ni mogla priigrati resnega vodstva. V 46. minuti je sledila nova izključitev Ajdovk, kar so domačinke, podobno kot v prvem polčasu, hitro izkoristile. S hitrima zadetkoma Nine Malič in Tijane Barukčić so Krkašice prišle do prve višje prednosti štirih zadetkov (22:18). V zaključku tekme je tudi gostjam ostalo premalo moči za večji preobrat, zmago pa so Novomeščanke slavile s končnim rezultatom 25:19, kar jih uvršča na trenutno četrto mesto v skupni razvrstitvi 1. državne mladinske lige.