Skoči na vsebino

Krkašice redni del državnega prvenstva zaključile s porazom

V soboto, 9. marca 2024, so članice odigrale še zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva. V dvorani Stopiče so gostile Mlinarke iz Ajdovščine.
 
Tekmo so z golom Neže Dokl odprle domačinke, ki so tudi v nadaljevanju tekme prikazale zbrano obrambo in suvereno igro v napadu. Z golom kapetanke Nuše Fegic so Mlinarke do svojega prvega vodstva prišle v 10. minuti (4:5). Z nekaj dobrimi obrambami vratarke Karin Kuralt so v nadaljevanju tekme gostje nekoliko dvignile nivo igre in počasi prihajale do višje prednosti.  Do konca polčasa je ta znašala deset zadetkov prednosti (9:19).
Začetek drugega polčasa je pripadel Mlinarkam, ki so s hitrimi zadetki Ane Abine in Maje Grmek še povišale prednost (10:22). Po minuti odmora na zahtevo trenerja Petra Mileka v 37. minuti so bolj zbrano pristopile Krkašice. Trem zaporednim zadetkom Anje Črček Činkole in Tie Robide je sledila še obramba domače vratarke Daše Radoš. Z delnim izzidom 4:0 je v 40. minuti Sara Borišek znižala prednost Ajdovk na osem zadetkov (14:22).
Kljub boljši predstavi v drugem polčasu pa Krkašice niso resnejše ogrozile nove zmage Mlinark. Te so se novega para točk veselile s končnim rezultatom 28:35. 
 
Misli ekipe pa so že usmerjene v zaključni del prvenstva, ki ga bodo dekleta začela čez 14 dni.