Skoči na vsebino

Favorizirane Krimovke do visoke zmage v Stopičah

V sredo, 6. marca 2024, so članice odigrale tekmo 11. kroga 1.A DRL. V domači dvorani so gostile ekipo RK Krim Mercator.

Že v uvodnih minutah so Krimovke upravičile vlogo favorita in v prvih 10. minutah povedle s prednostjo osmih zadetkov (2:10). V nadaljevanju tekme je gostujočo vratarko uspelo premagovati le Sari Borišek, ki je s štirimi zaporednimi zadetki poskušala nižati prednost domačih. Kljub boljši strelski predstavi v napadu pa so Krkašice prikazale premalo odločno in bojevito obrambo. Gostje so tako brez težav prihajale do novih zadetkov in konstantno dvigovale prednost (polčas 10:28).  

Tudi v nadaljevanju tekme so Krimovke vztrajale pri hitri in napadalni igri. Domačinke so v napadu pristopile bolj hrabro, še vedno pa niso našle rešitve v obrambi. Medtem ko so gostje mrežo polnile iz vseh položajev, so bile Krkašice najbolj uspešne iz položaja krožnega napadalca in krilnih položajev. Tudi v nadaljevanju drugega polčasa so bile gostje dominantne na igrišču in domačinkam niso puščale lahkih zadetkov. Novih dveh točk so se ljubljančanke veselile s končnim rezultatom 21:51.

Na tekmi so dobila priložnost vsa dekleta. Pri domačih je bila najučinkovitejša Sara Borišek s sedmimi zadetki (7/7), pri gostjah pa sta se izkazali Aleksandra Weronika Rosiak (14/13) in Ema Abina (10/10).