Skoči na vsebino

Kadetinje za gol prekratke proti ekipi Millennium

V soboto so se kadetinje v domači dvorani pomerile s četrtouvrščeno gostujočo ekipo ŽRK Millennium iz Sv. Jurija ob Ščavnici. 

Na srečanju so prve z dvemi hitrimi zadetki povedle gostje (0:2), vendar tudi domačinke niso dolgo ostale dolžne. Po dveh hitrih zadetkih iz domače strani je v obrambi svoje dodala še vratarka Neja Cigale, v napadu pa so z zadetkom Ive Teraš Krkašice prišle do prvega vodstva (3:2). V izredno napeti tekmi z dobrima obrambama sta si ekipi še nekajkrat izmenjali prednost, vendar se nobeni od ekip ni uspelo otresti pritiska nasprotnic. V 16. minuti po zadetku domačinke Kaje Veselič so Novomeščanke prvič prišle do dve zadetkov prednosti (9:7), ki so jo zadrževale vse do novega izenačenja v 23. minuti (11:11). Po dobrih napadalnih akcijah gostujoče ekipe je svoje v obrambi dodala še vratarka Nika Kuri, gostjam pa je v 29. minuti uspel nov preobrat in nova prednost dveh zadetkov prednosti (12:14). V borbi s časom je do konca prvega polčasa Novomeščankam uspelo skoraj nemogoče – v zadnjih 30 sekundah so si, z izredno zbranim in hitrim napadom, uspele priigrati izenačenje (14:14).

V drugem polčasu so varovanke Salvadorja Kranjčiča v igro vstopile precej manj energično kot so zaključile prvi polčas. Nezbranost v domači obrambi so gostje hitro izkoristile in prišle do nove najvišje prednosti na tekmi (15:19). Slab začetek 2. polčasa so Novomeščanke skušale popraviti vse do 56. minute, ko so končno strle odpor gostij in z zadetkom Alje Retelj in Katje Štukelj prišle do izenačenja (24:24) in celo novega vodstva (25:24). Gostje so kljub dobremu povratku Krkašic ostale bolj zbrane vse do zaključka tekme, z zadetkom v zadnjih sekundah pa je njihovo zmago zagotovila Melisa Domajnko (26:27).