Skoči na vsebino

Združena člansko-mladinska ekipa Krke na prijateljski tekmi premagala kadetsko reprezentanco Slovenije!

Ta vikend so se kadetske reprezentantke mudile na pripravah v Novem mestu in sicer v športni dvorani Stopiče. Opravile so tri treninge in pa danes odigrale tekmo proti združeni člansko-mladinski ekipi Krke. Zaradi pomanjkanja igralk pri domačinkah, sta igralkam Krke na pomoč priskočili tudi dve reprezentantki in sicer v prvem polčasu Nika Petkovič, katera je sicer igralka domače Krke, v drugem pa je za domače igrala Ema Abina (je prav tako bivša igralke Krke).
Tekma se je začela precej izenačeno in ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Polčas se je končal z rezultatom 14 : 13, v korist domačih igralk. Tudi v drugem polčasu so gledalci lahko gledali izenačeno tekmo vse do približno 40-45 minute. Nato pa so igralke Krke v napadu zaigrale veliko bolj zbrano in hitro priigrale nekaj zadetkov prednosti. V 55 minuti je prednost domačink znašala že , velikih 9 zadetkov in sicer 33 : 24. Končni rezultat tekme je bil 35 : 27. Pri domačih velja pohvaliti Dominiko Mrmoljo katera je odlično odigrala v napadu in Emo Abina v času, ko je igrala pri svoji nekdanji ekipi ter mladinko Lucijo Pacek, ki je odlično delo opravila v obrambi. Pri reprezentantkah pa se je izkazala Anika Strnad ( Žalec ) in Lučka Prašnikar ( Zagorje ), katera je igralkam Krke na črti povzročala kar nekaj težav. Ekipo Krke je vodil trener mladink Andrej Murn, na klopi pa mu je bila v pomoč mladinska reprezentantka Tjaša Rudman, katera ni igrala zaradi lažje poškodbe gležnja.

Strelke :

ŽRK KRKA: Korenič, Hajdinjak, Veble 8, Radojčič 3, Žlajpah 2, Papež 2, Pacek, Kramar 5, Vidic 5, Mrmolja 10

REPREZENTANCA SLOVENIJE : Vojnovič, Curk, Vončina, Prašnikar 2, Fister 2, Strnad 5, Skrinjar 8, Petkovič, Abina, Vučko 6, Kodele 4, Stropnik, Čopi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja