Skoči na vsebino

Velika zmaga Krke v pokalu proti Celju. 

V tekmi dveh izenačenih ekip se je tehtnica danes postavila na stran Krke. Po neodločenem rezultatu na prvenstveni tekmi pred enim mesecem v Stopičah je danes Krka zmagala v Celju z rezultatom 26:25 z zadnjim zadetkom 30 sek pred koncem. 

Začelo se ni po željah Krkašic. Zgrešeno 7-metrovko in nato še dve čisti zgrešeni priložnosti so Celjanke kaznovale s prednostjo 3:0. Nato pa so začele zadevati tudi Krkašice in rezultat izenačile najprej na tri in nato še na 4:4. A tempa niso obdržale, ponovile so nekaj napak v napadu in prednost ponovno Celjank je narastla na +4 (11:7). Kljub solidni igri v obrambi Krkašicam napad ni stekel. Celoten prvi polčas so lovile prednost dveh do treh zadetkov. Ob prestrogo dosojeni izključitvi v zadnjih sekundah prvega polčasa so Celjanke zaključile prvi polčas s prednostjo 15:12. tudi drugi polčas se je začel po celjskih željah. Hitro so izkoristile prednost igralke več in v dveh hitrih napadih naredile najvišjo prednost na tekmi 17:12. A naša dekleta se niso predala. Stisnile so obrambo in odigrale nekaj domiselnih napadov. Ves čas pa je manjkal delček zbranosti, saj vsakič ko so se približale na dva zadetka se je pripetila kakšna napaka in tekmice so ponovno povišale prednost na štiri zadetke. Ključni trenutek se je zgodil v 48′ pri rezultati 24:20 za Celje. Domače igralke so izpeljale hiter protinapad in domača kapetanka Katarina Regler je prišla sama pred Krkin gol ter zadela vratarko Sandro v glavo. Od tistega trenutka naprej je bila na igrišču le se ena ekipa. Krka je z jekleno obrambo na čelu z vratarko iz minute v minuto zniževali prednost. Po dveh zgrešenih priložnostih za izenačenje je našim dekletom le-to uspelo v 55′ z delnim izidom 4:0 izenačiti na 24. Napetost v dvorani in na klopi je naraščala. To se je poznalo tudi pri igralkah. Po skoraj 10′ je Celjankam le uspelo doseči gol za prednost 25:24. Vendar se naša dekleta niso predala. Verjela so v zmagale, se medsebojno spodbujale tako na igrišču kot s klopi in igrale kolektivno. Rezultat tega je bil izenačujoč zadetek v 58′. Zadnji dve minuti sta se začeli z novim napadom Celjank. Krkašice niso popustile v obrambi. Borile so se na vso moč in minuto do konca osvojile žogo. Mirno so začele zadnji napad. Po nekaj podajah okoli celjske obrambe je sledila hitra žoga na krilo in zadetek za prvo prednost Krke na tekmi. 30 sek pred koncem je domači trener zahteval time out. Sicer ne vemo kaj so se Celjanke dogovorile v minuti odmora, a naša obramba je dosegla svoje, saj so Celjanke zgrešile 16 sek pred koncem. Žoga je bila trdno v naših rokah in na klopi so začeli odštevanje do zmagovitega konca Veliko slavje ne igrišči in ob njem se je lahko začelo.

Dekleta so s to zmago dokazale da dosedanji rezultati v prvenstvu niso naključje in da trdi delo na treningu in kolektivna igra prinašajo rezultate. Sedaj z nestrpnostjo čakamo na žreb parov 1/4 finala slovenskega pokala.

 

Izjava trenerja po tekmi:

Najprej bi puncam čestital za uspeh in zmago v Celju. Že dve leti zapored smo igrali ¼ finale pokala s Celjem in obakrat po napetih končnicah izpadli. Danes pa smo jim vrnili predvsem za lanski poraz v Novem mestu. Slabše smo štartali v tekmo, na koncu pa zmagali z edinim vodstvom na tekmi. Splačala se je naša borbenost in požrtvovalnost čez celotno tekmo. Vse tekme med Celjem in Krko so vedno napete do konca in zmagovalca se vnaprej ne da napovedati. Mogoče nam je k preobratu tekme pomagal tudi strel Celjank v glavo naše vratarke, je pa res, da v prvem polčasu vratarka skoraj ni imela obrambe, zato pa je vse to nadoknadila v zadnjih 15min, tako da smo se lahko priključili ekipi Celja, na koncu pa z malce sreče prišli do vodstva, ki smo ga uspeli do konca tekme zadržati. #zrkkrka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja