Z udeležbo na 22. mednarodnem turnirju v Makarski smo v ŽRK Krka zaključili s sezono 2018/2019. Turnirja so se udeležile igralke dveh ekip, in sicer starejše deklice in mlajše deklice.

Starejše deklice so kljub neprespani noči na avtobusu turnir začele z zanesljivo zmago proti ekipi Vrhnike (21:15). Drugi dan turnirja sta nas čakali dve tekmi. Najprej so v dopoldanskem delu premagale ekipo Samoborja z rezultatom 12:10, nato pa v izjemno borbeni in napeti tekmi proti ekipi Dalmatinka igrale neodločeno. Zadnji dan je sledila še tekma proti Bajnok. Do rezultata 8:8 so se Krkašice odlično upirale Madžarkam, v nadaljevanju pa so kasnejše zmagovalke turnirja izkoristile številne izključitve naših deklet in tekmo zanesljivo dobile. Na žalost je slabša razlika v golih pomenila, da se je dekletom za las izmuznilo četrtfinale, tako da se je v drugem delu turnirja borila za mesta od 9 in 16. Prva tekma tega dela je bila proti poljski ekipi Ruch Chorzow. Morda najslabše odigrana tekma in dejstvo, da so bile nasprotnice fizično nekoliko močnejše, je pomenilo, da so Poljakinje slavile tesno zmago. Sledili sta še dve tesni in izredno napeti  tekmi proti ekipama Bratislave in Izviđač, na katerih so o zmagovalcu odločale 7-metrovke. Na prvi so bile boljše naše, na drugi pa so po kar dvanajstih serijah izvajanja 7-metrovk zmago slavile nasprotnice.

Ob koncu turnirja lahko rečemo, da so dekleta dokazala, da so skozi celotno sezono s svojo delavnostjo, zagnanostjo, srčnostjo, predvsem pa z neverjetno povezanostjo med seboj naredile ogromen korak naprej in da je pred njimi še svetla prihodnost v rokometu.

Mlajše deklice so svoj turnir začele s tesno zmago proti ekipi Szombathelyi. Napeto tekmo je odločil zadetek v zadnjih sekundah, tako da je bil končni rezultat (14:13). Sledila je zanesljiva zmaga proti ekipi Vrhnike (18:12), nato pa so naletele na izjemno močno ekipo Debreceni, ki je na koncu igrala tudi v finalu turnirja. Skupinski del so končale proti ekipi Dalmatinke. Na žalost je bila v napeti tekmi hrvaška ekipa nekoliko premočna in tudi mlajše deklice so se, tako kot starejše deklice, borile za mesta med 9 in 16. Tekma z Žalcem je bila na vrsti le uro po porazu z Dalmatinko, tako da je tudi utrujenost naredila svoje in punce so morala priznati premoč nasprotnicam. Po prespani noči so punce ponovno pokazale pravo igro in si izborile lepo zmago proti ekipi Bruck (17:15). Zadnji dan je sledila tekma za trinajsto mesto proti ekipi Vrhnika. Tekma se ni začela najbolje, nato pa so dekleta z odlično in borbeno igro prišle do preobrata in tekmo zanesljivo dobile (16:12).

Turnir je bil ponovno odlično organiziran, tako da so dekleta kljub natrpanemu urniku in veliki vročini uživala v družbi rokometašic in rokometašev iz cele Evrope, prekrasni plaži in dogajanju izven igralnega časa.

Na koncu bi se zahvalili staršem za izkazano zaupanje in predvsem vsem dekletom, ki so s svojo dobro voljo, veseljem in poslušnostjo izven igrišča ter veliko požrtvovalnostjo, borbenostjo in odločno igro na rokometnem igrišču  poskrbela, da bo tudi nam turnir še dolgo ostal v spominu.

Želimo vam lepe počitnice in se veselimo sodelovanja v novi sezoni ter na novih turnirjih v prihodnosti.

 

Klemen, Rok, Cveto in Nina