ŽRK KRKA : RK LJUBLJANA 28 : 22 ( 13 : 10 )

Športna dvorana Stopiče, 150 gledalcev

Sodnika: Nikolič D. in Pirc I.

ŽRK Krka:

Korenič Karmen, Hajdinjak Tina, Leskovec Nina 6, Ražem Nina 4, Kramar Petra 1, Rudman Tjaša 4, Veble Tjaša, Mrmolja Dominika 5, Vidic Urška 6(1), Papež Tina, Žlajpah Urška 1, Radojčič Urška, Legan Katja, Završnik Manca 1
Trener: Salvador Kranjčič

RK LJUBLJANA:

Arhanič Tjaša, Senčur Jona, Prepeluh Julija, Kujundžič Katarina, Urbančič Urša, Hočevar Lara 2, Žabjek Nina 5, Vučko Hana 3, Jantol Barbara, Černivec Adrijana 1, Medić Martina, Curk Neža, Kundija Natalija 9, Tomasovič Aleksandra 2

Sedemmetrovke: Krka 3(1),  RK Ljubljana 6(5)

V 8. krogu 1.A DRL so rokometašice Krke gostile mlado ekipo iz Ljubljane.

V začetku prvega polčasa smo spremljali zelo izenačeno igro. Gostje so uspele z dolgimi napadi izigravati obrambo domačink in se na takšen način dobro upirale favoriziranim domačinkam. V nadaljevanju prvega polčasa pa so se domačinke zbrale in zaigrale agresivno v obrambi ter si z nekaj lepimi akcijami v napadu priigrale tri zadetke prednosti, s katerimi so odšle na odmor ( 13: 10 ).

V začetku drugega polčasa, so domačinke pričele z agresivno igro in tako povedle za  4 zadetke ( 15 :11 ), a gostje iz Ljubljane se niso predale. V 45. minuti jim je uspelo celo izenačiti na 18:18 in tekma je bila ponovno odprta. Po taktično vzeti minuti odomora domačega trenerja so domačinke prikazale pravi juriš. Z odlično obrambo, izvrstno izvedenimi napadi  in predvsem z natančnimi streli so popolnoma povozile mlade rokometašice iz Ljubljane. Trener gostij je v  53. minuti še želel preprečiti zmago domačink, vendar je z napačno taktično potezo in spremembo obrambe, le še pripomogel k višji razliki v prid domačih igralk. Do konca tekme so tako Ljubljančanke uspele doseči le še 4 zadetke, domačinke pa kar 10. Tekma se je končala z rezultatom 28: 22. Čestitati pa velja tudi Ljubljančakam za prikazano igro, katera pa danes ni zadostovala za zmago.

Pri domačih sta bili najbolj strelsko razpoloženi Leskovec Nina 6 in Vidic Urška 6 ( 1 ), pri gostjah pa je 9 zadetkov dosegla Kundija Natalija.

Po tekmi smo za kratki izjavi povprašali domačo kapetanko Karmen Korenič in Urško Vidic.

Karmen Korenič :  PO TREH ZAPOREDNIH ZMAGAH, VAS ČAKA PROST VIKEND. SE VAM ZDI, DA SE VAŠA FORMA DVIGUJE?

Sigurno smo iz tekme v tekmo boljše, moramo pa le upoštevati, da smo imele v prvem delu nekoliko težje tekme kot sedaj. Pa vendar se ne oziramo na nasprotnice, poizkušamo igrati svojo igro in v vsako tekmo vstopamo maksimalno skoncentrirane. Kljub prostemu vikendu bomo teden izkoristle in ga odtrenirale maksimalno in formo prenesle  sledeče tekme.

Urška Vidic: GLEDE NA KONČNI REZULTAT JE BILA TEKMA OČITNO LAHKA. JE TAKO?

Vsaka tekma se začne z rezultatom 0:0, prav tako se je današnja. Oboji smo imeli eneke možnosti za zmago, čeprav smo veljale za favoritinje današnjega obračuna. Skozi celotno srečanje sem verjela v ekipo in v končno zmago, za katero pa smo se veseeno morale kar potruditi. V zadnjih 15. minutah se je videlo, da imamo veliko več znanja in izkušenj, prav tako je naša klop taktično delovala veliko bolj učinkovito in zrelo od nasprotne. Želela bi pohvaliti vse svoje soigralke, katere smo z kolektivno igro tekmo pripeljale do zaslužene zmage. Čestitke tudi nasprotni ekipi za prikazan odpor.