Skoči na vsebino

MLAJŠE SELEKCIJE!

Pretekli teden je bil tekmovalno izredno pester za naše mlajše igralke.‍♀️
SDB: starejše deklice B so tekmovalni ritem otvorile prve, ko so se v četrtek, 23. 3. pomerile z domačo ekipo RK Zelene Doline Žalec. V uvodnih minutah je bila igra precej izenačena, vendar so v zadnjih 10. minutah prvega polčasa Novomeščanke pritisnile na plin, ter si pred glavnim odmorom priigrale 8 golov prednosti (14:22). Tudi v nadaljevanju so vzdrževale svoj nivo igre ter stopnjevale svoje vodstvo; na koncu so Krkašice slavile zmago in novi dve točki z rezultatom 20:30
SDA: starejše deklice A so v petek, 24. 3. v domači dvorani gostile drugouvršene ŽRK TRGO ABC IZOLA. V uvodnih minutah so nekoliko bolj suvereno pristopile gostje, ki so počasi a vztrajno višale prednost pred Krkašicami. Na glavni odmor so odšle tudi z najvišjo prednostjo 5 zadetkov (8:13). Tudi v drugem polčasu so bile Izolanke trd oreh, ki ga domačinke niso uspele streti. Kljub borbi in dobri predstavi domačih so na koncu novo zmago slavile gostje z rezultatom 14:22.
KADETINJE: kadetska ekipa je nove izkušnje nabirala v soboto, 25. 3. v Kozini, kjer so gostovale pri ŠD Jadran Bluemarine. V začetku so bile strelsko bolj razpoložene domačinke, ki so si v začetku tekme priigrale manjšo prednost, vendar so Novomeščanke zaostanek hitro izničile. Polčas se je nadaljeval suvereno s strani obeh ekip, kar je na koncu pokazal tudi rezultat (14:14). Tudi v drugem polčasu smo lahko spremljali precej izenačen obračun, obe ekipi pa sta pokazali pravi pristop na igrišču. V zadnjih 10. minutah tekme so več zbranosti pokazale domačinke, ki so se v zaključku tekme le uspele odlepiti od gostujoče ekipe. Na koncu so Krkašice morale priznati premoč z rezultatom 32:28.
MLADINKE: v nedeljo pa so v domači dvorani mladinke gostile favorizirano ekipo RK Krim Mercator. Kljub oslabljeni domači ekipi se Novomeščanke nasprotnic niso ustrašile in prikazale vrhunsko predstavo. v 18. minuti je gostjam uspelo pobegniti na najvišjo prednost 3 zadetkov (6:9), ki so jo Krkašice izničile v nekaj minutah (9:9), do konca prvega polčasa pa so rezultat obrnile v svoj prid (13:12). Tudi v drugem polčasu smo lahko spremljali odlično predstavo deklet na obeh straneh, več moči v ključnih minutah pa so v drugem polčasu vseeno našle gostje. Na koncu so vodilno mesto na lestvici utrdile gostje z rezultatom (28:32).
Čestitke

vsem ekipam in trenerskim štabom za prikazane igre ter srečno v nadaljevanju!