Skoči na vsebino

Mladinke postale državne prvakinje v sezoni 2015/2016!

Zadnja tekma v sezoni je bila za mladinke ŽRK KRKA, najbolj pomembna tekma v sezoni, če ne celo najpomembnješa odkar trenirajo rokomet. V domači dvorani so gostile ekipo iz Kopra. Zmaga jim je pomenila osvojitev naslova državnih prvakinj, kar jim je tudi uspelo. Že pol ure pred začetkom tekme, je bila dvorana kar precej napolnjena, ko pa je sodnik zažvigal začetek tekme, pa je bila napolnjena do zadnjega kotička. Tekma se je začela po željah domačink, ki so hitro povedle z rezultatom 4:1 in nato igro le stopnjevale in na odmor odšle z veliko prednostjo desetih zadetkov (18:8). Tudi v drugem polčasu dekleta niso popuščala. Glasno navijanje polne dvorane, jih je le še poneslo do tako željenega naslova državnih prvakinj. V približno 45. minuti se je veliko in popolnoma zasluženo slavje lahko začelo. Tudi navijači so oblekli zmagovalne majice in glasno slavili z novimi prvakinjami. Tekma se je končala z rezultatom 30:18. Zadnji sodnikov žvižg je bilo tisto, kar so dekleta čakala 4 leta. Nepopisno slavje se je pričelo.

ČESTITAMO !!!

Zapisnik tekme si lahko ogledate tukaj : http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/163882/Zapisnik.pdf

Kratki izjavi trenerja Andreja Murna in pomočnice Urške Vidic :

Andrej Murn :

Lepo je doživeti uspeh po letih truda in napornih treningov, naših mladink. Brez naporov in odrekanj tudi tak uspeh ne bi imel vrednosti. Igralke si zaslužijo vse čestitke, ker so vztrajale toliko let pri vrhu, a brez naslova državnih prvakinj. Letos pa zgleda, da je bila želja in žeja po naslovu enostavno prevelika, da bi ga prepustili konkurenčnim ekipam. Čestitke pa seveda, tudi Krimu in Zagorju, saj te le dober nasprotnik, lahko naredi boljšega in letos v našem primeru najboljšega.

Urška Vidic :

Še vedno sem brez besed. Velik uspeh zame in za celotno ekipo. Morda ga jaz še bolj čustveno doživljam kot ostali, saj natačno vem kako se dekleta počutijo. Do sedaj sploh nisem vedela, da je za osvojitev naslova državnega prvaka potrebno toliko dela in odrekanja. Kot sem že povedala, sama sem bila državna prvakinja že večkrat, a vseeno vsi prejšnji naslovi so bili osvojeni veliko lažje kot ta. Če bi morala izbrati, kateri mi največ pomeni, ne potrebujem niti sekunde razmisleka za odgovor. Zagotova je to naslov osvojen z mladinsko ekipo ŽRK KRKA, saj sem morala zanj res delati. O tem sem sanjala štiri leta, odkar sem s to ekipo. Dekleta so res trdo trenirala in končno se jim je obrestovalo. Zalužile so si to! Lepo je stopiti na najvišjo stopničko pred polno dvorano in biti del te zgodbe. Hvala dekletom, Andreju in Mojci, resnično smo bili vsa leta prava ekipa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja