Skoči na vsebino

Mladinke kljub okrnjeni zasedbi nadigrale Celjanke

  • Mladinke
Danes se je v stopiški dvorani mladinska ekipa v 9. krogu državnega prvenstva pomerila s Celjankami.
S prvim golom so tekmo otvorile Novomeščanke, vendar so v začetku prvega polčasa tudi gostje niso popuščale. Po treh zaporednih zadetkih iz sedmih metrov Tiane Novak so Celjanke prišle do prvega vodstva (3:4), v nadaljevanju pa sta si ekipi večkrat izmenjali prednost enega zadetka.
Do 18. minute sta ekipi kazali izredno izenačeno igro (10:10), po golu Blažke Nosan za novo vodstvo (11:10) in v nadaljevanju še obrambe domače vratarke Nike Savnik pa so Krkašice dobile nov zagon. V naslednjih štirih minutah so s hitrimi zadetki in kolektivno igro prišle do željene višje prednosti (16:10), ki so jo do konca prvega polčasa počasi še stopnjevale (22:14).
Tudi po glavnem odmoru motivacija in nivo igre domačink nista upadla, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Kljub precej okrnjeni zasedbi so Krkašice ohranile mirne glave in dovolj energije za ponovno odlično predstavo. Do konca tekme je prednost domačih počasi a vztrajno še rasla, novega para točk pa so se Krkašice na koncu veselile s končnim rezultatom 39:27. 
Pri domačih sta bili izradno razpoloženi Žana Bačar s 13 zadetki in Blažka Nosan z 10. ‍♀️
 
Čestitke dekletom in vodstvu za kolektivno ter borbeno predstavo