Skoči na vsebino

Minuli vikend mladinke zlate, starejše deklice pa srebrne!

Minuli vikend, od 9. 9. – 11. 9. 2022 so se starejše deklice in mladinke odpravile na tridnevni mednarodni turnir v Slavonski brod pod okriljem trenerjev Salvadorja Kranjčiča, Petra Milka in Klemna Škufce.

Prvi dan turnirja je bil za obe ekipi precej uspešen, mladinke so se spopadle z ekipo ŽRK Multinorm Cerna iz Hrvaske in tekmo zanesljivo dobile z rezultatom 25:14, starejše deklice pa so uspele streti kar dvoje nasprotnic. S tesnim izzidom 28:24 so na prve tekmi premagale ekipo ŽRK Izviđac iz BiH, kasneje pa so še s suverenim izzidom 21:12 ugnale ekipo ŽRK Vinkovci iz Hrvaške.

Drugi dan so starejše deklice na prvi tekmi morale priznati premoč favoritkam turnirja, ekipi iz Sevsveta. Na tekmi so nasprotnice s prikazano igro upravičile svoj sloves ene boljših hrvaških ekip te generacije, premoč pa so jim naša dekleta morala priznati z rezultatom 9:18. Prvi poraz je naših deklet ni preveč potrl, saj so zbrale dovolj moči, da so v popoldanski tekmi proti ŽRK Metkovič osvojile novi dve točki z rezultatom 22:15.

Tudi mladinke so morale na prvi tekmi priznati premoč nasprotnicam iz Rugovice, in sicer s tesnim izzidom 23:25. Prav tako so tudi one ohranile mirne glave in se na naslednjo tekmo dobro pripravile. Z dobro obrambo jim je uspea visoka zmaga proti ekipi Tesanj s končnim izzidom 25:6.

Tudi v nedeljo naša dekleta niso pokazala utrujenosti, na prvih tekmah, ki so odločala za preboj v finale , so starejše deklice uspele premagati nasprotnice iz Rugovice z rezultatom 15:7, mladinke pa so na koncu prišle do zmage nad ŽRK Slavonski brod z rezultatom 22:19.

V nedeljskem finalu so na koncu starejše deklice morale priznati premoč ekipi iz Sevesta s končnim rezultatom 14:23 in tako osvojile drugo mesto na turnirju. Pri naši ekipi smo imeli tudi predstavnico v najbolši postavi turnirja, za najboljšo vratarko je bila izbrana Neja Cigale.

Mladinke tudi v finalu niso dopuščale enostavne igre nasprotnicam. Po odlični tekmi so rkašice pokazale dovolj zbranosti in energije, da so na koncu lahko slavile zmago proti srbskim nasprotnicam z rezultatom 18:16. Tudi pri mladinkah pa smo imeli odlične posameznice, za najboljšo igralko turnirja je bila na koncu izbrana Kara Martinčič!

 

“Primarni namen turnirja je bil predvsem povezovanje obeh ekip ter uživanje v rokometu, spoznavanje drugih običajev, …. V prostem času smo uživali v naravi in si ogledali tekme ostalih ekip na turnirju. Menim, da so punce na tekmah prikazale dobro igro in so se držale dogovorov, kar pa pripelje tudi do lepih rezultatov.” je misli o turnirju strnil glavni trener mladinske ekipe Peter Milek.

Čestitke vodstvu in igralkam za prikazano igro, hvala pa tudi ekipi ŽRK Brod za  povabilo na odlično izpeljan turnir in lepo gostitev!

Morda je slika naslednjega: 2 osebi, ljudje stojijo in znotrajMorda je slika naslednjega: 7 oseb, ljudje stojijo in znotrajMorda je slika naslednjega: 8 oseb, ljudje stojijo, osebe igrajo odbojko in znotrajMorda je slika naslednjega: 11 oseb, ljudje sedijo, ljudje stojijo in znotrajMorda je slika naslednjega: ptica, jezero, somrak, narava in neboMorda je slika naslednjega: 4 osebe, ljudje stojijo in na prostemMorda je slika naslednjega: 6 oseb, ljudje sedijo, ljudje stojijo in na prostem

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja