Skoči na vsebino

Maja Vojnovič Športnica leta 2017 v mestni občini Novo mesto

  • Članice

Na prireditvi »Športnik leta 2017«, ki je tokrat ponovno potekala v Športni dvorani Marof, je bila za najboljšo športnico razglašena naša Maja Vojnovič.

Maja je članica ženskega rokometnega kluba Krka od leta 2009, ko je pričela s treningi v mlajših kategorijah. Od leta 2009/2010 je 9 sezon aktivna igralka v ŽRK Krka in je odigrala več kot 250 prvenstvenih tekem. Trenutno je prva vratarka članske ekipe Krke. Poleg tega je bila tudi vratarka v članski reprezentanci Slovenije na svetovnem prvenstvu v Nemčiji 2017 ter prva vratarka mladinske reprezentance Slovenije na EP 2017 v Celju. Maja ima tudi status perspektivne športnice v kategorizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije.

Na prireditvi so tudi izbrali najboljšega športnika kateri je postal Darko Jorgič, njegov klub Namiznoteniški klub Krka, pa je najboljši športni kolektiv v Mestni občini Novo mesto. To je bila že tradicionalna 32. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto.

Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Prireditev so popestrili Pihalni orkester Krka z dirigentom Matevžem Novakom, telovadci Gym Novo mesto s Sokolsko vajo, člani športnega društva Bušido in plesalca Jasna Potočar in Nal Lakič iz Plesnega kluba Novo mesto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja