Skoči na vsebino

Kadetinje neporažene osvojile Igre prijateljstva v Novem mestu!

Minuli konec tedna so se kadetinje udeležile 19. mednarodnih Iger prijateljstva, ki so potekala v Novem mestu od 22. – 24. septembra 2023. V petek so se dekleta udeležila odprtja igre, ki ga je gostil Olimpijski center Novo mesto, kjer so se imele priložnost družiti tudi z ostalimi športniki iz Slovenije, Madžarske, Bosne, Hrvaške in Italije.

V soboto so se Krkašice na prvi tekmi pomerile z ekipo iz Bihaća, na kateri so jasno pokazale, v kakšnem slogu se želijo predstaviti na letošnjih igrah. Z odličnim delom v obrambi ter zbranimi in zanesljivimi napadi so hitro strle odpor nasprotnic, na koncu pa slavile prvo zmago s končnim rezultatom 39:23. Tudi na drugi tekmi so domačinke začele čvrsto in neustrašno, ritem in uigranost iz prve tekme pa so le še stopnjevale. Na koncu je italijanska ekipa morala priznati premoč Krkašic z rezultatom 32:18.

 

V nedeljo so dekleta odigrala še zadnjo tekmo, tokrat jim je stala nasproti ekipa iz Primorsko-goranske županije. Domačinke so tekmo odprle precej odločno, vendar se Hrvatice niso ustrašile. Skozi tekmo sta si obe ekipi večkrat izmenjali vodstvo, tekma pa je bila vse do konca izredno napeta. Ob zaključnem pisku sirene sta ekipi ostali izenačeni (21:21) in si tako zasluženo razdelili točke. Po končnem seštevku vseh točk so Krkašice slavile prvo mesto na domačem parketu. 

 

Dekletom čestitamo za prikazano igro in zasluženo lovoriko, ob enem pa se zahvaljujemo navijačem za bučno podporo in odlično vzdušje v dvorani Stopiče!

no images were found