Skoči na vsebino

Članice zanesljivo do dveh točk v 10. krogu!

ŽRK KRKA : ŽRK BREŽICE
Športna dvorana Stopiče; Gledalcev 70, Sodnika: Vesel France in Šilc Janez
ŽRK Krka:
Korenič Karmen, Hajdinjak Tina, Leskovec Nina 4, Ražem Nina, Kramar Petra 2, Rudman Tjaša 1, Veble Tjaša 6(2), Mrmolja Dominika 6, Vidic Urška 7(2), Žlajpah Urška, Legan Katja 3, Završnik Manca, Trener: Salvador Kranjčič

ŽRK Brežice:
Polona Muc 2, Anamarija Hotko 1(1), Katja Hotko 4(4), Petra Markovič 3, Klara Pavlič, Maruša Medved 7, Patricija Geč 1, Jerneja Kožar, Urška Gramc 2(1), Nika Budič 1
Trener: Zlatan Đapo
V 10. krogu 1. A DRL so Krkašice odigrale zadnjo tekmo letošnjega leta proti ekipi iz Brežic. Po kar nekaj letih sta se ti ekipi ponovno srečali v prvoligaškem obračunu, ki pa ni prinesel nikakršnega presenečenja.

V začetku prvega polčasa smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Povedle so domače rokometašice vendar so gostje hitro poravnale rezultat na 3:3, kar pa je bil zadnji nevaren približek gostij. Krkašice so praktično vodile skozi celotno tekmo, vendar so se za to morale dobro truditi. Pohvaliti gre borbenost gostij v obrambi, katera je domačinkam povzročila kar nekaj težav, pa vendar so Novomeščanke na odmor odšle s 6 zadetki prednosti (15:9).
V nadaljevanju obračuna so se gostje zaradi nezbranosti domačih približale na tri gole zaostanka. Domači strateg je z minuto odmora poizkušal zbrati svojo ekipo. Skozi celotno tekmo smo spremljali agresivni obrambi obeh ekip, na kar kaže tudi veliko število izključitev. V zadnjih 10ih minutah tekme pa so domačinke le nadigrale obrambo gostij in tako zasluženo zmagale z rezultatom 29:21.

Pri domačih je bila s 7 zadetki najbolj uspešna Urška Vidic, prav tako sta bili strelsko razpoloženi Tjaša Veble in Dominika Mrmolja, ki sta zadeli po 6-krat.
Pri gostjah je 7-krat zadela Maruša Medved.

Novomeščanke so letošnje leto zaključile s peto zaporedno zmago, po novem letu pa jih čaka zadnji obračun v prvem delu 1. A DRL proti ekipi RK Krim. Tekma bo 23.1.2016 v Ljubljani.
Krkašice pa sedaj čaka tudi nekaj promocijskega dela. V sodelovanju s Terme Krka in Športnim centrom Otočec pripravljajo prvi članski koledar, ki bo izšel še pred novim letom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja