Skoči na vsebino

Članice z dvema pikama iz Štajerske prestolnice!

ŽRK BRANIK : ŽRK KRKA 24:27 (13:13)
Športna dvorana Lukna: Gledalcev 30, Sodnika: Murko Uroš in Vajda Samo

Žrk Branik:
Abramovič N., Hrastnik A., Kreft D. 1, Gominšek T. 7, Trobas T. 3, Želj M. 1, Mateša Stella 7, Bobič T., Bratanič A., Horvat N, Oberžan C., Hacek Ria 5, Klec Nika
Trener: Oblak Sebastjan

ŽRK Krka:
Karmen Korenič, Hajdinjak Tina, Leskovec Nina 5(1), Ražem Nina 1, Kramar Petra 4, Rudman Tjaša, Veble Tjaša 4, Dominika Mrmolja 10, Urška Vidic 2 (1), Žlajpah Urška, Legan Katja,  Završnik Manca 2.
Trener: Salvador Kranjčič

Sedemmetrovke: Branik 6 (4), Krka (2)
Izključitve: Branik 4min, Krka 8min

V 9. krogu 1.A DRL so rokometašice Krke gostovale pri ekipi Žrk DP-Logik Branika iz Maribora.

V uvodne minute prvega polčasa so domače rokometašice vstopile zelo motivirano in takoj povedle. Tudi v nadaljevanju so se zelo uspešno upirale favoriziranim Krkašicam, ki pa so v 18. minuti le uspele izenačiti in povesti za tri zadetke. Domačinke so na to takoj odgovorile z nekaj hitrimi zadetki in v zadnjih sekundah prvega polčasa s pridobljeno sedemmetrovko poravnale izid.

V začetku drugega polčasa so  si Krkašice z dvema zaporednima zadetkoma priigrale minimalno prednost, vendar se rokometašice Maribora niso pustile presenetiti in zopet izenačile. Krkašice so na to odgovorile s čvrsto obrambo, v napadu pa se je zelo dobro znašla Dominika Mrmolja, ki je z lepimi streli prebijala gostujočo obrambo in pridno polnila mrežo domačink. Tako so gostje v 46. minuti obračuna povedle za 6 zadetkov a Mariborčanke niso dorekle zadnje besede. V 57. minuti so se nevarno približale na gol zaostanka (24:25), vendar so gostje ohranile trezne glave in z dvema prestreženima žogama v obrambi in dvema hitrima protinapadoma s 3 zadetki prednosti potrdile svojo četrto zaporedno zmago.

Pri domačinkah sta bili s 7 zadetki najbolj uspešni Stella Mateša in Gomilšet Tina, pri Krkašicah pa je kar 10 zadetkov (vse iz igre) dosegla Dominika Mrmolja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja