Skoči na vsebino

Članice v gosteh nadigrale Ljubljančanke in se uvrstile v 2. krog pokala Slovenije

  • Članice

V ponedeljek so se članice odpravile na gostovanje v Ljubljano, kjer so se z nasprotnicami iz RK Ljubljana pomerile na tekmi 1. kroga Pokala Slovenije. 

Tekmo je s prvima goloma otvorila Alja Vrček, vendar so pravi ritem tekme hitro ujele tudi domačinke. Ljubljančanke so prikazale čvrsto obrambo, ki je Krkašice prisilila v nekaj tehničnih napak, le-te pa so domačinke kaznovale s hitrimi zadetki (5:3). Po izključitvi domače igralke Urše Matekovič v 9. minuti so Novomeščanke nekoliko umirile glave in odigrale bolj zbrano v napadu, kar se je hitro poznalo tudi na rezultatu. Prednost igralca več so gostje izkoristile, da nadoknadijo izgubljeno prednost in ob ponovni izenačitvi moči na igrišču so Krkašice vodile z minimalno prednostjo (5:6). V nadaljevanju prvega polčasa so gostje s čvrsto obrambo in kolektivno igro v napadu stopnjevale prednost in na glavni odmor odšle z devetimi zadetki prednosti.

V drugem polčasu so nekoliko bolj zbrano začele domačinke, ki so po hitri izključitvi gostujoče igralke Neže Dokl v 32. minuti prišle do dveh hitrih zadetkov, vendar jim občutnejšega znižanja zaostanka ni uspelo ujeti vse do konca tekme. Na koncu so se uvrstitve v 2. krog Pokala Slovenije veselile Krkašice z izzidom 26:35.