Skoči na vsebino

Ali dobivajo državne prvakinje naslednice!

Po končani sezoni rokometašice ŽRK KRKA že trenirajo v novih sestavah z novimi trenerji. Namesto, da bi po naporni sezoni vsi leno počivali, še vedno zavzeto treniramo, tekmujemo in predstavljamo naš klub na mednarodnih prizoriščih.

V prvi vrsti je naš članski trener Salvador Kranjčič, ki kot pomočnik selektorja Uroša Bregarja z žensko reprezentančno vrsto tlakuje pot k uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Srečno! Vemo, da vam bo uspelo.

Kadetinje se bodo udeležile močnega mednarodnega turnirja v Samoboru, starejše in mlajše deklice pa so v soboto odigrale turnir v Ilirski Bistrici prav tako z mednarodno zasedbo.

Trenerja Andrej Murn in Urška Vidic sta ekipo starejših deklic prevzela po osvojitvi naslova državnih prvakinj z mladinkami pred tremi tedni. Delo je bilo potrebno ponovno zastaviti in v teh okvirih je tudi nekaj preglednih turnirjev kot je bil tudi sobotni v Ilirski Bistrici. Zaradi številčne ekipe starejših deklic smo na turnir prijavili  dve enakovredni ekipi. Že po uvodnih minutah tekme A ekipe proti domačinkam je bilo videti, da so krkašice premočan nasprotnik in zmaga gotova, tudi B ekipa je začela z zmago proti Banja Luki. Kmalu je bilo jasno, da nasprotniki niso dorasli tehnični igri v napadu, zbrani v obrambi, hitri po krilih v protinapadih. Tako sta ekipi sami odločali o 1. in 2. mestu. Po zabavni in napeti tekmi je slavila ekipa B za en sam gol. V idealno postavo turnirja sta bili izbrani še AJDA TURK (najboljše levo krilo) in EVA KOŠČAK (najboljši pivot).

Tudi najmlajše deklice so prikazale borbeno in navdušujočo igro in osvojile končno 3. mesto.

Stara sezona se je komaj dobro končala, za ŽRK KRKA zelo uspešno z osvojitvijo mladinskega naslova, nova pa je že pred vrati in priprave nanjo so v polnem teku.Igralke so motivirane in napovedujejo borbo za najvišja mesta. Vendar pa prvakinje postanjo le najbolj posebne in izbrane rokometašice. Če v klubu res raste nova generacija šampionk bo imela nešteto priložnosti, da to dokaže (najprej na treningih seveda).

Preden vsi odidemo na morje pa klub organizira tudi rokometni tabor v Stopičah in Mirni. Vse deklice, ki si želite igrati rokomet in se zabavati v družbi vrstnic in vrhunskih športnikov se prijavite na telefon: 051 606 414 (Urška).

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja