Skoči na vsebino

Krašicam na včerajšnji tekmi novi dve točki!

  • Članice

ŽRK KRKA : ŽRK VELENJE 28:23 (14:12)
Športna dvorana Stopiče; Gledalcev 70, Sodnika: Škvarč R., in Humek J.

ŽRK Krka:
Korenič Karmen (13 obramb), Hajdinjak Tina (1 obramba), Vojnovič Maja, Leskovec Nina 3, Ražem Nina 6 , Kramar Petra 1, Rudman Tjaša, Veble Tjaša, Mrmolja Dominika 5, Vidic Urška 6(4), Papež Tina, Žlajpah Urška 5 (5), Radojčič Urška, Legan Katja 2, Završnik Manca, Čopi Živa
Trener: Salvador Kranjčič

Žrk Velenje:
Amon Edita (11 obramb), Simič Ljiljana, Mičić Milica 4, Tomić Petra 1, Ferenec Nastja 1, Nakič Branka 1 (1), Amon Ines 8 (2), Tabakovič Enis (1), Kamenik Aleša, Majeric Tjaša 2, Smonkar Tjaša, Melavc Sandra 3(1), Feldin Patricija 2, Alekić Tajda
Trenerka: Snežana Rodič

Sedemmetrovke: Krka 10 (9),  Velenje 6 (4),
Izključitve: Krka 8min, Velenje 4min

V 6. krogu 1.A DRL so rokometašice Krke po vikendu premora gostile ekipo iz Velenja.

V začetek prvega polčasa so rokometašice Velenja takoj povedle z 2:0, kar pa je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo na tej tekmi. Krkašice so na to takoj odgovorile in z nekaj obrambami domače vratarke Karmen Korenič in uspešno realizacijo v napadu ter v naslednjih minutah uspele povesti. V nadaljevanju so se Velenjčanke nevarno približale in izenačile, vendar so Krkašice uspele zatreti upor gostij in na polčas tako odšle z dvemi zadetki prednosti (14:12).

V drugi polovici tekme so Krkašice svojo prednost povečevale in v 45.minuti tekme vodile že za 7 zadetkov. V napadu se je pri Krkašicah zelo dobro znašala Ražem Nina, ki je pridno polnila mrežo gostij, ki pa so v 50. minuti tekme uspele zmanjšati zaostanek na 4 zadetke. Domačinke so ohranile trezne glave in tekmo varno in uspešno pripeljale do konca z rezultatom 28:23.
Obe ekipi  sta z agresivno igro v obrambi skozi celotno tekmo delali težave nasprotnicam v napadu, na kar kaže veliko število strelov iz sedmih metrov, ki pa so jih Krkašice zelo uspešno izkoristile- 9/10.

Pri domačinkah sta po 6-krat zadeli Nina Ražem in Vidic Urška, pri gostjah pa je bila strelsko najbolj razpoložena Amon Ines  z 8 zadetki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja