Skoči na vsebino

Mladinke v drugem polčasu morale priznati premoč Izolankam

  • Mladinke

V petek, 2. februarja so se mladinke v stopiški dvorani pomerile proti ekipi ŽRK TRGO ABC Izola na zaostali tekmi 3. kroga državnega prvenstva. 

S hitrima zadetkoma Nine Malič in Tiijane Barukčić v začetku tekme so domačinke nekoliko presenetile Izolanke, vendar so se tudi gostje hitro zbrale in našle svoj ritem igre. V 6. minuti so gostje z delnim izzidom 0:4 povedle z dvemi zadetki prednosti (2:4). Po precej izenačenem nadaljevanju prvega polčasa je v njegovem zaključku več moči ostalo domačinkam. Od 20. minute naprej so spet prevzele vajeti igre v svoje roke ter si z čvrstimi obrambami ter zbranimi in hitrimi protinapadi počasi gradile zajetnejšo prednost. Na glavni odmor so Novomeščanke odšle z novo najvišjo prednostjo na tekmi (16:12).

V drugi polčas so veliko bolj borbeno vstopile Izolanke, predvsem Maša Benigar pa je domači obrambi povzročala največ težav in jim v uvodnih minutah natresla kar štiri zadetke. V 38. minuti so gostje nadoknadile nezbrano igro ob koncu prvega polčasa in rezultat je bil ponovno poravnan (18:18). Kljub večkratnim napadom za vodstvo Izolank so se domačinke uspešno upirale in nadzirale igro vse do 51. minute, ko so gostje z zadetkom Žive Kocjančič po dolgem času ponovno prišle do vodstva (24:25). V zaključku tekme se je utrujenost Krkašic že močno poznala in kljub želji ter borbi do zadnje minute je na koncu zmanjkalo nekoliko moči za novo zmago. Izolankne so se nove zmage veselile s končnim rezultatom 31:33.